Hoe lang moet mijn eigen haar zijn om hairextensions te kunnen dragen?


Voor meer volume dient uw eigen haar circa 10- 12 cm lang te zijn en voor een verlenging dient uw eigen haar circa 12-15 cm lang te zijn.

Kunnen hairextensions in dun haar?


Ja, hairextensions is ook prima voor dun haar. Met 30 tot 70 extensions heb je/heeft u aanmerkelijk meer volume en is het makkelijk in model te brengen en te houden.

Hoelang blijven hairextensions in mijn eigen haar zitten?


Een goede kwaliteit hairextensions kan voor wat betreft stevigheid wel een jaar in het haar blijven. Maar… we hebben een eigen haargroei en een natuurlijke haaruitval. Bij een gemiddelde haaruitval en haargroei blijven  extensions gemiddeld 4 maanden in het haar.

Kan ik hairextensions hergebruiken?


Hairextensions herplaatsen wordt niet geadviseerd. De bonding aan de top van de extension heeft nagenoeg de eigenschappen van ons eigen haar en kan alleen fabrieksmatig worden aangebracht.

Wat kost een haarverlenging of volume behandeling?  

 
Wat hairextensions kosten is per salon verschillend. Iedere salon heeft zijn eigen niveau en prijs filosofie.  Richtprijzen voor een volumebehandeling met 50 extensions en een lengte van 30cm zijn van 85,- tot 165,- euro, dit is ook afhankelijk van merk en kwaliteit. De prijs van een gemiddelde haarverlenging, deze prijs bepalen is moeilijk want het aantal extensions hangt af van de hoeveelheid eigen haar en het gewenste model. De verhouding eigen haar/ hairextensions haar moet met elkaar overeenkomen. Vanaf 100 tot 200 extensions met de lengte 40cm dan zal de prijs zijn vanaf  circa 200,- tot 970,- euro .Het gemiddelde is circa 150/ 175 extensions. Dan is de prijs ook afhankelijk van de lengte. Deze is vanaf 20cm. tot en met 60 cm.

Föhnen en met de stijltang mag dat?


Ja, de styling van een goede kwaliteit hairextensions is gelijk aan uw eigen haar. Met een stijltang altijd een beschermende film gebruiken, evenals bij het eigen haar. De hitte van een stijltang of fohn niet op de aanhechting van de extension laten komen.

Beschadigen hairextensions het je eigen haar?


Nee, mits uw extensions door een ervaren kapsalon word geplaatst, u uw extensions goed verzorgd en op tijd laat verwijderen beschadigt u haar niet.
Zog dat u de goede verzorging producten gebruikt en een extensions borstel.
Ga niet met nat haar naar bed en laat u niet altijd verleiden door de goedkoopste prijs want er zit een groot verschil in kwaliteit.

Zijn hairextensions van dode mensen?


Nee! Hairextensions die uit India komen wordt het haar door Indiase mensen geschonken uit geloofsovertuiging aan de tempel.  Merken als Great Lengts, Great Hair Extensions en Socap koopt dat haar en met dat geld worden in India onder andere scholen en ziekenhuizen gebouwd, ingericht en ondersteunt.

Ik sport, zwem en ga vaak naar de sauna, kan dat?


Ja sporten en sauna kan maar de hairextension niet uren nat laten. Altijd even de aanhechting van de extension droog föhnen,
Ja zwemmen dat kan maar gloor en zout water droogd uw haar en dus ook u hairextensions uit, liever met eenbadmuts zwemmen.

Hoe moet ik de hairextensions verzorgen?


Minimaal een verzorgende shampoo en conditioner die aangepast is aan uw merk hairestensions. Geen producten waar fruiten, alcohol of olie in zitten gebruiken. U heeft een extensionborstel nodig, want het enige verschil is het haar kammen met een borstel. Dit in verband met de kleine aanhechtingen van de extensions. Vraag kapper om advies.